top of page

Ga mee naar Lapland

Droomreis naar het schitterende Lapland. Zie jij jezelf al rijden op de sneeuwscooter over het prachtig besneeuwde landschap onderweg naar het ijshotel? Wat dacht je van rijden door de witte bossen met de hondenslee? Een oude Sami kerk bezoeken, typische Zweedse gerechten proeven, heerlijk ontspannen in de sauna, sneeuwschoen wandelen en in het donker het magische Noorderlicht proberen te spotten? Ga mee met deze unieke ervaring! Onze huizen staan 15 min vanaf het centrum van Kiruna midden in het bos en vlakbij het Alttajärvimeer 

Image by Robert Tjalondo

Dag 1

Dag 1: Aankomst in Kiruna. Je kan opgehaald worden bij een hotel in Kiruna, het vliegveld of het treinstation. De transfertijd is in overleg. Met een warm busje wordt je in zo'n 15 min. naar het huis gebracht. De temperatuur kan zomaar eens op -32 staan samen met een pak sneeuw van 1,5 meter.  Gelukkig blijf je niet lang buiten en wordt je welkom geheten door Kim en Jan in het gezellige huis. Hier slaap je met 2 á 4 personen op een kamer. We proberen een zo passend mogelijk indeling te maken van de kamers. Alle boodschappen zijn al gedaan en ontbijt, lunch en diner worden geheel verzorgt en niets moet. Nadat je gesetteld bent laten we je de omgeving zien met de sauna, vuurhut en het prachtige bevroren meer. Het huis heeft goede verwarming en een houtkachel. Linnengoed zit al bij de prijs inbegrepen. 's Avonds gaan we kijken of we het Noorderlicht kunnen zien of anders een prachtige sterrenhemel. 

Image by Tobias Fischer

Dag 2

Dag 2: Vandaag ga je een tocht maken met de sneeuwscooter naar het beroemde IJshotel en ga je deze bezoeken met aansluitend een lunch. In de kleedkamer krijg je warme sneeuwschoenen, sokken, een warme winter overal, handschoenen, sjaal, helm en skibril zodat je goed gekleed bent voor het vaak ijskoude sneeuwlandschap. Op een snel rijdende sneeuwscooter kunnen de temperaturen dalen tot -60°c . Allemaal onderdeel van het avontuur en bij de prijs in! Voordat de Snowmobile Tour start, krijg je een korte maar belangrijke training over het rijden en veiligheid. Al de gidsen zijn ervaren en beschikken over Snowmobile-kwalificaties, zodat je er zeker van kunt zijn dat je in veilige handen bent. Het geeft een enorme adrenaline boost om over bevroren meren rijden op een geavanceerde Tech Snowmobile. Je rijdt eerst een paar keer langzaam rond het bevroren meer Altajärvi zodat je kunt wennen aan de kracht van de sneeuwscooter en je comfortabel voelt om ermee te rijden. Wanneer je klaar bent, beginnen we aan het echte avontuur. Je steekt samen met de gids de Poikkijärvi-bossen over en rijden door de met witte diamanten overdekte bomen, onder fantastische natuurlijke sneeuwbogen en over prachtige, met ijs bedekte moerassen en meren. Deze sneeuwscooter tour toont Lapland op zijn meest majestueuze manier. Nadat je de rivier overgestoken bent, kom je aan bij het wereldberoemde Ice Hotel. Deze ga je bezoeken en hier ontdek je prachtige ijssculpturen en schitterende kamers. Daarna ga je in het warme deel van het Ice Hotel in buffetvorm lunchen. Na de lunch kan je rustig alles nog eens bekijken en rij je met de sneeuwscooters terug naar de cabine. Bij je terugkeer zal je ongetwijfeld een zeer gedenkwaardig, authentiek en indrukwekkend dagje uit gehad hebben in Zweeds Lapland. Zodra het donker wordt gaan we naar buiten om te kijken of we het Noorderlicht kunnen spotten. Rond 18:30 hebben we een lekkere maaltijd voor je klaar staan en dan kan de avond beginnen.

Image by Jaanus Jagomägi

Dag 3

Dag 3: Vandaag bind je de sneeuwschoenen onder en ga een wandeling maken door de prachtige Laplandse natuur. Hoor het heerlijke kraken van de sneeuw onder je voeten en ontdek hoe makkelijk het wandelen op onze high tech sneeuwschoenen is. Onderweg zie je vele sporen van rendieren, hazen en misschien wel een veelvraat of een lynx. Soms sta je oog in oog met een rendier of zelfs een eland. We hebben twee routes uitgezet. één makkelijke en één met meer uitdaging. Je kan ter plekke zelf bepalen. Niets moet. Na de wandeling kom je terug bij het huis voor de lunch en kan je heerlijk genieten van het haardvuur of de sauna. In de avond heeft Kim weer een heerlijk diner gemaakt.

 

 

Dag 4

Dag 4: Vandaag ga je een hondenslede tocht maken door de besneeuwde bossen en bevroren meren. Met een busje word je naar de hondenkennel gebracht. Een hondensleerit in Lapland is magisch. De husky's slepen je door de sprankelende Arctische sneeuw. Je krijgt een korte training door de gidsen en samen helpen ze je het sledehond team klaar te maken voor onderweg. Je bent verantwoordelijk voor je hondenteam, maar de ervaren gidsen staan ​​klaar om te helpen als dat nodig is.  In deze tour delen twee mensen een slee met 5 of 6 Siberische en Alaskan Huskies. Soms zien we rendieren en/of elanden in het wild. Wanneer we terug komen in het Husky Camp ga je je sledehonden belonen door ze een lekker groot stuk vlees te geven. Dan wordt je getrakteerd op een lekkernij met koffie of thee in de gezellige en warme vuurhut met haard. Na de hondenslee rijden we naar de oude Sami kerk uit 1604 die we gaan bezoeken. De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland en in de kerk en in het naast gelegen Nutti Sami Sida is een openlucht museum over de eeuwenoude cultuur van het Sami-volken en kan je de rendieren eten geven.  Na deze Sami ervaring rijden we terug naar het huis waar je lekker in de sauna kan nagenieten en na het eten gaan we het Noorderlicht wederom proberen te spotten.

Image by Taylor Brandon

Dag 5

Dag 5: Vandaag is het al weer tijd om het prachtige Lapland te verlaten. In de ochtend kan je nog even de sauna in of een stukje wandelen en nog even genieten van dit prachtige land. Je kan terug kijken op een een heerlijke tijd in Lapland. De rust in het gebied is ongekend en dit zie je pas goed vanuit de lucht als je omlaag kijkt naar de vele bossen en meren die Zweeds Lapland kent. Wil je langer blijven dan kan dat ook. Kijk daarvoor bij de  'Extra dagen en tours'.

Inclusief

Lapland reis - Welkom in Zweeds Lapland door Kim van Pippin in Lapland
 • Transfers 

 • Overnachtingen

 • Ontbijt, lunch, diner 

 • Snacks en drinken. 

 • Bezoek IJshotel

 • Lunch bij het IJshotel

 • Onbeperkt saunabezoek  

 • Onbeperkt relaxen in de vuurhut

 • Sneeuwschoen wandeling

 • Sneeuwmobiel tocht met warme kleding en lokale gids

 • Oude kerk van de Sami bevolking bezoeken

 • Nuti Sami siida bezoeken en rendieren voeren

 • Tocht met de hondenslee  maken met warme kleding.

 • Koks en reisleiding Kim en Jan

 • Onbeperkt knuffelen met onze border collies

 • Noorderlicht spotten

 • Incl. administratiekosten

 • Incl. boekingskosten

Boek je reis

Extra tours

Tijdens deze vijfdaagse reis kan je ook een nacht in de Iglo slapen als extra of op elandsafari. Wil je langer dan vijf dagen? Kijk dan eens bij de 3 daagse hondenslede tour (absoluut een aanrader) of een dag als rendierherder.

Ons huis

Onze sfeervolle groepsaccomodatie met aparte slaapkamers, woonkamer met houtkachel en meerdere gedeelde badkamers staat vlak naast het Poikkijärvibos en het Alttajärvi meer. In dit huis kunnen in totaal 12 personen overnachten maar wel met de privacy van aparte slaapkamers. Zo hebben we 2x 4 persoons en 2x 2 persoonskamers zodat je je altijd even kan terugtrekken. In de open keuken maakt Kim de heerlijke maaltijden klaar welke in buffetvorm worden geserveerd. Aan de grote tafel kunnen we gezellig met z'n allen genieten. Onze border collies Haggis en Smørrie zijn allemans vrienden en altijd in voor een knuffel. Naast het huis staan een prive sauna, vuurhut en het tinyhouse waar team Pippin overnacht. Voor de kerst/ oud & nieuw vakantie en de voorjaarsvakantie hebben we vlakbij nog een 6 persoons accommodatie en op  5 min wandelen nog een 8 persoonshuis waar we het hele seizoen van gebruik maken.

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik in Kiruna? Hebben jullie kledingadvies? Hoe duren de tours? Zie ik het Noorderlicht? En nog veel andere veel gestelde vragen kan je vinden op onze FAQ pagina

Hoe kom ik in Kiruna?

bottom of page