top of page

Extra dagen &Tours

Wil je je vakantie langer dan vijf dagen laten duren dan kan dat. Boek extra tours en overnachtingen. Bekijk hieronder de extra tours en dagen en geniet nog langer van het prachtige Lapland 

Drie daagse Hondenslede tocht

Laat de husky's je meenemen op een rondreis door het prachtige Lapland en naar een wilderniskamp

Je rijdt samen op je eigen slee die je om de beurt zelf mag rijden waarbij je wordt getrokken door 4-6 honden. Je krijgt warme kleding (schoenen, overall, warme muts en handschoenen), slaapzak met lakens en handdoek mee. Als je bent omgekleed en je spullen hebt ingepakt voor de tocht, krijg je een briefing over hoe je met de slee en honden om moet gaan, zodat je je veilig voelt als je voor je hondensledeteam zorgt. Daarna je op pad voor een unieke ervaring met de hondenslee

Image by Dan Cutler

Drie daagse Sneeuwscooter tocht

Op de sneeuwscooter op een rondreis door het prachtige Lapland en naar een wilderniskamp

Beleef het prachtige winterlandschap vanaf een sneeuwscooter. Geniet van kristalheldere lucht, besneeuwde bossen, bevroren meren. Geef jezelf de kans om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Je verlaat de tour met onvergetelijke herinneringen
Je rijdt op je eigen sneeuwscooter, een milieuvriendelijke, stille 4-takt. Wij zorgen voor warme kleding (schoenen, overall, helm en handschoenen), slaapzak met lakens, handdoek. Je eigen kleding voor de reis moet duurzaam en warm zijn - en vergeet warm ondergoed en sokken niet. Als je bent omgekleed en je spullen hebt ingepakt voor de reis, hebben we een briefing over hoe je met de sneeuwscooter moet omgaan, zodat je je veilig voelt tijdens het rijden.

Lapland reis - Meerdaagse tocht met de sneeuwscooter door Lapland_edited.jpg

Twee daagse Winterexpeditie

Voor mensen die op zoek zijn naar een unieke wildernis ervaring tijdens een bezoek aan Zweeds Lapland.

Overnachten in tent en ijsvissen. Of je nu een ervaren arctische visser bent of een totale beginner, of je nu veel ervaring hebt met kamperen of dit misschien je eerste keer is, wij bieden je de kans om je geluk te gaan beproeven in de bergen, midden in het hart van het ijskoude Arctische gebied van Zweden. Je gaat in een sneeuwark waarbij je wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter over de bevroren rivier, in de richting van een geheim vismeer, een paar kilometer landinwaarts gelegen. Door het glas van de sneeuwark bewonder je de wildernis tijdens de rit en je gidsen stoppen als er dieren in het wild worden gespot zodat je foto's kunt maken en ze beter kunt bekijken.
 

Image by Hans-Jurgen Mager

Rendierherder voor een dag

Leef met de Sami bevolking voor een dag

Hier in het hart van Lapland kun je voor een dag een rendierherder worden. Je mag op een rendierslee achter een rendier rijden in het prachtige winterlandschap, de rendierkudde voeren en heerlijk eten. Je wordt uitgenodigd om deel uit te maken van het echte leven van de Sami. Daarna verzamelen jullie rond het open vuur in de traditionele Sami lávvun voor een diner van exclusief rendiervlees.

Image by Ivars Krutainis

Elandensafari

Ga op pad met een wildernisgids opzoek naar de Eland

Elanden laten zich niet makkelijk zien en houden zich meestal ver van de mensenwereld vandaan. Om de fantastische dieren te kunnen spotten ga je vandaag op pad met Jan die de geheime plekjes van waar de Elanden leven precies weet te vinden. Wist jij dat een mannetjes eland 3 meter lang en 2 meter hoog kan worden?

Image by Marc Wieland

Overnachten in een Iglo (Quinzee)

Ga op pad met een wildernisgids opzoek naar de Eland

Slapen in een iglo is een verrassend comfortabele ervaring. De sneeuw isoleert tegen de kou buiten en houdt wind en geluid buiten. Op een luchtmatras en met warme slaapzakken slaap je bijna net zo goed als in je eigen bed. De iglo's (Quinzee) liggen dicht in de buurt van ons huis en mocht het onverwachts toch te koud worden dan kan je terug naar het huis om verder te slapen.

bottom of page