top of page

Extra Tours

Bij Pippin in Lapland bieden we ook een aantal extra tours aan. Welke lijkt jou wel wat?

Overnachten in een Iglo

Superleuk om eens gedaan te hebben in Lapland

Slapen in een iglo is een verrassend comfortabele ervaring. De sneeuw isoleert tegen de kou buiten en houdt wind en geluid buiten. Op een luchtmatras en met warme slaapzakken kan je heerlijk slapen. De iglo staat dicht in de buurt van ons huis en mocht het onverwachts toch te koud worden dan kan je terug naar het huis om verder te slapen.

Tijdens je vijfdaagse kan je i.p.v. in je bed een nacht in een iglo overnachten. Hoe cool is dat!  Binnen is het rond de -1 a -4, terwijl het buiten zo min 20 kan zijn. In de Quinzee is een lamp, een bed, isolerende luchtmatras en een warme slaapzak. Er is plek voor twee personen. Mocht het 's nachts toch te koud worden dan ga je naar het nabijgelegen huis. 

€ 50,- pp

Lapland vanuit de lucht

Elandensafari 

Op zoek naar de eland in Lapland

Elanden laten zich niet makkelijk zien en houden zich meestal ver van de mensenwereld vandaan. Om de fantastische dieren te kunnen spotten ga je vandaag op pad met Jan die de geheime plekjes van waar de Elanden leven precies weet te vinden. Wist jij dat een mannetjes eland 3 meter lang en 2 meter hoog kan worden?

Deze tour doen we na het sneeuwschoenwandelen en duurt ca. 3 uur Je verlaat de bewoonde wereld en gaat met de personenbus langs de gletsjervallei richting de wildernis en de Caledonische bergketen. Tijdens de reis houden we bossen en open moerassen in de gaten waar de elanden leven, soms stoppen we om de prachtige majestueuze dieren te bestuderen en misschien hebben we het geluk er een op de foto te krijgen. We ruiken de wildernis en de winter.

Vanaf midden januari is het langer licht en is de kans om ze te zien daarom wat groter

€ 99,- pp min. 4 personen max. 8 personen

Eland op de weg in lapland

3 daagse Hondensledetocht

Laat de husky's je meenemen op een rondreis door het prachtige Lapland en naar een wilderniskamp

Je rijdt samen op je eigen slee die je om de beurt zelf mag rijden waarbij je wordt getrokken door 4-6 honden. Je krijgt warme kleding (schoenen, overall, warme muts en handschoenen), slaapzak met lakens en handdoek mee. Als je bent omgekleed en je spullen hebt ingepakt voor de tocht, krijg je een briefing over hoe je met de slee en honden om moet gaan, zodat je je veilig voelt als je voor je hondensledeteam zorgt. Daarna je op pad voor een unieke ervaring met de hondenslee.

Met de Huskies maak je een tocht door het fantastische Lapland in de omgeving van Jukkasjärvi en de Torne-rivier door bossen die vaak bedekt zijn met glanzende sneeuw en over bevroren meren naar het wilderniskamp. Als je bij het kamp aankomt, begin je met het verzorgen van de honden, het halen van water uit het meer en het klaarmaken van de sauna. Na het diner sluit je de dag af met een saunabad. De volgende dag nadat je de honden hebben verzorgd, gevoerd en na het ontbijt ga je op weg naar nieuwe ervaringen.

Een waanzinnige ervaring en absoluut een aanrader!

Overnachten:  Het wilderniskamp met een gastenverblijf van ongeveer 50 m2 met een woonkamer, keuken en een slaapkamer voor 6-8 personen. Er is ook een sauna en een barbecuehut. Het kamp heeft geen elektriciteit of stromend water. Het water wordt opgevangen uit een meer naast het kamp.
 

Transfer: Je wordt opgehaald en na afloop in Kiruna gebracht. De tour begint op vrijdagochtend en eindigt op zondagmiddag of maandagochtend en eindigt op woensdagmiddag.

Prijs is inclusief: 2 nachten, volpension, warme kleding en transfer van/naar Kiruna C.

€ 899,- pp min. 4 personen max. 8 personen

Image by Nikola Johnny Mirkovic

Sami Rendieren

Ontmoet de rendieren bij de Sami en ontdek hun leefwijze

Ervaar de leefstijl van de oorspronkelijke bewoners van Lapland; de Sami. Je gaat met Sami gidsen op pad en leert van hun alles over het houden van rendieren en wat dit voor hun cultuur betekend. Je gaat de rendieren trainen, voeren, slede rijden en ler alles over Nutti Sami Siida.

 

Datum en tijd: Overleg met ons welke datum deze tour zou kunnen. De tour start om ca. 13:30 en eindigt rond 17:30

Overnachten: Bij deze tour zit geen overnachting. Je kan hier zelf een extra overnachting bijboeken bij een hotel

Inclusief: warm overal, sneeuwschoenen, handschoenen, muts en helm. Proef gerookt rendier, Sami glow cake, lingonbessen jam en ranja en koffie/thee.

€ 329,- pp min. 2 personen max. 16 personen

IJsvissen

Probeer een heerlijke forel te vangen

In de winter is gaan de Zweden graag ijsvissen. In de winter heb je kans op forel en snoek. Je krijgt van ons een ijsboor mee en een hengel met aas. Op het meer maak je in een mum van tijd een gat en kan het vissen beginnen.

 

Datum en tijd: De materialen om te gaan ijsvissen kunnen ter plekke bij ons gehuurd worden

Inclusief: IJsboor, hengel en aas

€ 25,- per dag

Prachtge luchten in Lapland

Extra overnachting

Extra overnachtingen in ons huis

Wil je extra nachten in ons huis verblijven? Helaas is dit niet mogelijk. Kim en Jan hebben deze dagen nodig om alles weer klaar te maken voor de volgende groep die komt.

Er zijn verschillende hotels in Kiruna waar je een kamer voor een extra zou kunnen boeken. bijvoorbeeld Best western E10 hotelThe Bishop arms, of het Scandic hotel.

Wat kan je extra doen in Kiruna?

  • In Kiruna kan je de kerk bezoeken. Een prachtige houten kerk die in 2025 wordt verhuisd naar een nieuwe locatie.

  • Het is erg leuk om door de stad te wandelen en te verbazen hoe het leven gewoon doorgaat bij -30.

  • Ook kan je grootste ondergrondse mijn ter wereld bekijken of

  • Een dagje skiën

bottom of page