top of page
  • Foto van schrijverKim Kooter

Wat neem je mee naar Lapland, en hoé past dat in de koffer?

Bijgewerkt op: 13 jan.

Wij krijgen vaak vragen over hoeveel kleding je nu meeneemt naar het koude Lapland, en of dat allemaal wel in je koffer past, en hoeveel paar schoenen, en hoeveel thermokleding. Dit is natuurlijk per persoon verschillend, maar ik zal in dit blog een kijkje geven in onze eigen koffer, en wat wij zelf zouden meenemen voor deze vijfdaagse droomreis in het wonderlijke winterlandschap.Allereerst, wat neem je mee en hoe gaat dat allemaal in de koffer passen? Wij zijn zelf van mening, dat je prima met alleen handbagage kunt reizen , en eventueel een kleine rugtas erbij. De regels voor handbagage verschillen per vliegmaatschappij, dus het is erg belangrijk dit goed voor vertrek te checken! Natuurlijk reist iedereen op zijn of haar eigen manier, en als je wilt kun je prima een grote koffer meenemen.


Tip: Let goed op bij het boeken van je vliegticket of deze erbij zit.


De belangrijkste kledingtip is: laagjes. Door verschillende laagjes over elkaar heen te dragen, isoleer je het beste tegen de kou. (hier hebben we ook al een blog over geschreven) Tijdens de sneeuwscootertocht en de rit op de hondenslee wordt je warm aangekleed in thermo overalls. Dus daar hoef je geen zorgen om te maken.


Het belangrijkste is dat je comfortabel en warm bent, niet of je skibroek mooi afkleed.

Dus stel, je gaat 5 dagen met ons mee, dan zou ik 5 onderbroeken meenemen, 2 a 3 thermoleggings, een joggingbroek/huisbroek, 5 paar warme sokken, 2 of 3 paar hele dikke wollen sokken, 2 a 3 thermoshirts met lange mouwen, piama en een dikke wollen of fleece trui. Eventueel nog een setje `mooie` kleding. En als bovenste laag een skibroek, dikke jas en snowboots. Het is echt niet nodig voor iedere dag een andere outfit mee te nemen. Het belangrijkste is dat het functioneel, dus lekker warm is. Het is heus niet belangrijk dat het skipak misschien niet helemaal afkleed, het is veel belangrijker dat deze comfortabel en warm is, zodat je met je hele lijf en leden kan genieten van al het moois wat het koude hoge noorden heeft te bieden.


De skibroek, dikke trui en snowboots zou ik aandoen naar het vliegveld of de trein, Dat scheelt echt zo enorm veel ruimte in de koffer! je hebt dan vrij weinig, en vooral kleine pakketjes kleding in je koffer. Tip: rol je kleding op in plaats van deze te vouwen. Dan ka er net iets méér in je koffer.

Wat gaat er verder eigenlijk allemaal mee in de koffer?

Wat gaat er verder allemaal in de koffer? Wat toiletartikelen natuurlijk. Shampoo, haarborstel en tandpasta. Als je met alleen handbagage reist, moet je erop letten, dat per verpakking van vloeistof, dus ook shampoo en cremes, maar een x aantal milliliter erin mag zitten. De krulspelden zou ik thuislaten, je hebt toch iedere dag een warme muts op je hoofd! Een of twee handoeken. Een sporthanddoek, eentje van microfiber, kun je heel klein oprollen, is superlicht, en droogt snel. Dit geldt ook voor een hamamdoek. Een dunne katoenen handdoek, die ook heel fijn kan zijn voor de sauna! Want ja, wij hebben naast onze accommodatie, een houtgestookte sauna staan. Pak dus ook je bikini of zwembroek in!


Voor in het huis zelf is het lekker om slippers of sloffen aan te hebben. Het huis is goed geïsoleerd, maar als het min 20 of min 30 is, is het toch wel lekker aan de voetjes! En moet je verder nog iets meenemen aan schoenen?

Het antwoord daarop is nee. Alles is bedekt met een dikke laag sneeuw en soms ijs, dus je hebt ècht alleen maar je warme laarzen aan. Je wilt echt niet op je gympies naar buiten hietr!


De dikke winterjas, kan samen met de warme muts, sjaal, en handschoenen gewoon aan in het vliegtuig, je kan ze gauw weer af en uit doen!Wat je òòk zeker niet moet vergeten, is de oplader van je telefoon / camera. Je wilt natuurlijk niet zonder batterij zitten, zodat je geen foto`s kan maken. We maken trouwens ook bij iedere groep reizigers een groepsapp aan. Superhandig voor het delen van alle foto`s !

Ook kan je op je telefoon een e-reader app zetten, waar je wat boeken op kan zetten. Dat scheelt zo ook weer een kilo bagage echte boeken, en je kan je e-reader zelf thuislaten. En handig voor als je een wat langere overstap hebt.

En verder is het natuurlijk erg persoonlijk wat je allemaal mee wilt nemen. Wel of geen piama, tòch een extra handdoek, voor iedere dag een andere dikke trui. Het aller aller allerbelangrijkst wat bij niemand mag ontbreken is een paspoort/id-kaart, en goede zin!


Ook is het mogelijk om bij ons snowboots, skioverals, handschoenen of een warme muts


Wat zou jij nog extra mee willen nemen?209 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page